fbpx

Bio Septix®

 x 

Кошик порожній

Інфрачервона сушка фруктів і овочів. Побутова інфрачервона сушарка СІЧ

Компанія Біо Септікс пропонує купити інфрачервону сушарку "СІЧ" для фруктів та овочів, спецій, грибів, ягід, морепродуктів. Прекрасне рішення для тих, хто хоче заготовляти сухофрукти самостійно, для дому, дачі.

Інфра­чер­вона сушарка для фруктів, овочів, спецій, морепро­дуктів СІЧ - найкраще рішення для дому та дачі

Сушка продуктів - ягід, фруктів, овочів, також спецій, морепродуктів та ін. дає змогу вирішити питання збереження врожаю і поповнення раціону високоякісними корисними продуктами харчування.

В процесі висушування фруктів, овочів та інших продуктів харчування за допомогою інфрачервоного випромінювання зберігаються:

  • аромат, смак і колір продуктів;
  • вітаміни;
  • біологічно активні речовини.

Після нетривалого замочування (10-20 хв) фрукти, овочі, спеції та інші продукти, що пройшли інфрачервону сушку, відновлюють всі свої натуральні органолептичні, фізичні та хімічні властивості і можуть вживатися в свіжому вигляді або піддаватися кулінарній обробці, їх можна варити, смажити та ін.

Інфрачервона сушарка СІЧ для фруктів овочів м'яса риби

У порівнянні з традиційною сушінням на відритому повітрі, без застосування інфрачервоних променів, овочі і фрукти, піддані інфрачервоній сушці, після відновлення мають смакові якості, максимально наближені до свіжих аналогів.

Що таке інфрачервоне сушіння

Інфрачервоне сушіння продуктів харчування, як технологічний процес, засноване на тому, що інфрачервоне випромінювання певної довжини хвилі активно поглинається водою, що міститься в продукті. Але інфрачервоне випромінювання не поглинається тканиною висушуваного продукту, тому інфрачервона сушка овочів і фруктів відбувається при невисокій температурі (40-60 градусів Цельсія), що дозволяє максимально зберегти всі корисні речовини.

Саме інфрачервоне випромінювання нешкідливо для навколишнього середовища і людини, як і обладнання, що використовується для сушіння фруктів, обладнання для сушіння овочів, м'яса, риби та ін.

Овочі, фрукти, спеції, морепродукти та ін., що пройшли інфрачервоне сушіння, не критичні до умов зберігання і стійкі до розвитку мікрофлори.

Домашні заготівлі овочів за допомогою інфрачервоної сушарки

До року висушені продукти можуть зберігатися без спеціальної тари (при низькій вологості навколишнього середовища), при цьому втрати вітамінів складають 5-15% в рік. У герметичній тарі продукт може зберігатися не менше двох років.

Вміти заготовлювати сухофрукти самостійно в домашніх умовах має величезне значення, а для власників дачі або присадибної ділянки особливо.

Які бувають способи сушіння овочів і фруктів?

Овочі і фрукти можна сушити на відкритому повітрі. Однак при цьому потрібно дуже багато часу і чимало простору. Тому краще всього використовувати спеціальні сушарки для фруктів і овочів, які в даний час випускаються промисловістю.

З появою електросушарок для фруктів і овочів процес домашніх заготовок значно спростився, став більш продуктивним.

Електричні сушарки, які випускаються промисловістю в даний час, бувають різних типів. Найбільш перспективними й передовими є інфрачервоні сушарки.

Інфрачервона сушарка СІЧ з харчової нержавіючої сталі

Яку конкретно користь приносить заготівля продуктів - овочів, фруктів, спецій, морепродуктів та ін. за допомогою сушіння

  1. Зберігається вітамін А. Найбільш багаті їм морква і солодкий перець. Після сушіння ці овочі потрібно помістити в темне місце, щоб запобігти руйнуванню вітаміну А.

  2. Вітамін С зберігається майже повністю. Часткові втрати його можуть бути пов'язані з нарізкою продуктів при попередній підготовці. Відбувається його окислення з киснем повітря. Для запобігання зниженню рівня вітаміну С у висушеному продукті необхідна герметична упаковка.

  3. Зберігається харчова цінність продуктів. Вони стають більш солодкими за рахунок концентрації цукру. Наприклад, абрикос через це стає більш калорійним на 188 ккал, таким чином його калорійність підвищується з 44 до 232 ккал.

Сухофрукти - це висушені фрукти або ягоди, із залишковою вологістю близько 20%. Сушаться або природним шляхом (наприклад, на сонці), або із застосуванням промислових методів: наприклад, за допомогою інфрачервоної сушарки, електросушарки або сушарки для фруктів і овочів інших типів.

Всі сухофрукти містять в концентрованому вигляді набір мінералів і вітамінів. Крім того, сушені фрукти - джерело клітковини - харчових волокон, які нормалізують процес перетравлювання їжі. Набухаючи в кишечнику, вони утворюють слизисті розчини, які оздоровлюють його мікрофлору, вбираючи і виводячи з організму шкідливі продукти обміну речовин, такі як надлишки стерину, радіонукліди, пестициди, антибіотики, гормони, ароматизатори, барвники, консерванти та інші шкідливі для здоров'я речовини.

Таким чином, включивши в свій раціон сушені фрукти і овочі, можна не тільки заповнити дефіцит енергії, але і «почистити», оздоровити свій організм.

Сушка продуктів дозволяє економити гроші і скорочує час, що витрачається на домашні заготовки. Самостійно висушені фрукти і овочі обійдуться набагато дешевше куплених в магазині або на ринку. Багато власників присадибних ділянок і дач за допомогою електричних сушарок для фруктів і овочів заготовляють достатню кількість продуктів і успішно продають смачні і корисні сухофрукти на ринку цілий рік.

Якщо Ви власник дачі і займаєтеся консервуванням, яке також дозволяє заготовляти фрукти і овочі про запас, то в процесі термообробки продуктів Ваш урожай може втратити до 80 відсотків корисних речовин.

Сушені фрукти і овочі дуже зручно зберігати, так як вони мають меншу вагу і займають дуже малий простір, адже з них в процесі сушіння була видалена волога і відповідно зменшився обсяг.

Сушені продукти мають досить тривалий термін зберігання, в той час як консервовані заготовки після відкриття залишаються придатними до вживання порівняно недовго і часто вимагають зберігання в холодильнику.

Ви можете купити інфрачервону сушилку для фруктів і овочів СІЧ з доставкою по містам Київ, Дніпро (Дніпропетровськ), Харків, Одеса, Запоріжжя, а також по всій Україні.

Приймаємо заявки на придбання інфрачервоної сушарки

для фруктів та овочів "СІЧ" за телефонами:

(067) 633-52-33; (095) 256-34-98

Зателефонуйте зараз!

(096) 413-68-45, (067) 633-52-33, (095) 784-60-02, (095) 256-34-98.
Служба підтримки покупців
з 9-00 до 19-00